در نگهداری دام و طیور، چه بصورت مجتمع و چه به صورت سنتی یا صنعتی باید اصول مبانی بهداشتی بطور کامل رعایت شود تا هم بازده کار ارتقا پیدا کند و هم باعث از بین رفتن انواع میکروب ها، ویروس، باکتری، قارچ، انگل، اسپور ها و … شود.
پس رعایت اصول بهداشتی و پیشگیری از انتقال میکروب ها به مراکز نگهداری دام و طیور بصورت سنتی و صنعتی جز ارکان اصلی کار می باشد.
برای مقابله با آلودگی های دام و طیور به دو روش می توان اقدام نمود. در روش اول، با ضد عفونی مداوم و به موقع مراکز نگهداری و وسایل و ابزارهای مورد استفاده در این مراکز و حتی ضد عفونی مناسب انواع خوراک و غذای دام و طیور از ورود و گسترش انواع بیماری و آلودگی جلوگیری کرد.
زمانی که بیماری و آلودگی به دام چیره می شود باید به سرعت وارد عمل شده و با مواد ضد عفونی کننده محیط داخلی و خارجی محل نگهداری دام و طیور ضد عفونی شود تا بیماری و آلودگی مهار شده و به کنترل در بیاید.
لازم به ذکر است که ضد عفونی و قرنطینه می تواند نقش مهمی در مهار و کنترل آلودگی داشته باشد.
برای استفاده از انواع ضد عفونی کننده باید به همه جوانب موضوع بصورت کامل توجه شود تا باعث دوباره کاری و هدر رفتن منابع و هزینه ها نشود و یا در صورت عدم اشراف به این امر باید به شرکت ها و افراد متخصص و صاحب فن در این زمینه مراجعه شود تا مشکلی برای دام و طیور پیش نیاید. پیشنهاد میکنیم برای آگاهی بهتر و کاملتر به مقاله مواد ضدعفونی دام و طیور را بشناسیم در وبسایت دامپزشکان ایران مراجعه فرمائید.